Openbaar

warning: Creating default object from empty value in /var/www/vhosts/harmoniemill.nl/httpdocs/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Concert Harmonie St. Willibrord: ‘Tussen Hemel en aarde’

 Concert Harmonie St. Willibrord: ‘Tussen Hemel en aarde’
 

Lees verder

Math Lemmen

Beste mensen van Muziekvereniging St. Willibrord,

Mijn naam is Math Lemmen en geef al een aantal jaren met heel veel plezier les aan de koperleerlingen van jullie vereniging. Eerst vanuit de Meander en sinds het stoppen van de Meander als privé-docent.
Ik woon met mijn vrouw en drie kinderen in Meerlo, een mooi dorp dicht bij de Maas tussen Venray en Horst.
Muziek is altijd mijn grote passie, hobby en beroep geweest. Ik ben zo’n 35 jaar geleden begonnen in het muziekonderwijs aan diverse scholen en muziekverenigingen. Daarnaast dirigeer ik diverse muziekverenigingen in Zuid-Oost Brabant en Noord-Limburg. Mijn opleiding voor muziekdocent en dirigent heb ik gevolgd in Maastricht en voor trompet-docent in Zwolle.
Het mooie van lesgeven is dat je (meestal) kinderen helpt met het leren bespelen van een muziekinstrument. Het allermooiste is als je merkt dat ze door jouw tips en aanwijzingen steeds beter gaan spelen en zo ook steeds meer plezier krijgen in het muziek maken.
Sinds eeuwen is muziek al een bron van inspiratie en plezier voor miljoenen mensen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat muziek een positieve bijdrage levert aan coördinatie- en denkprocessen in onze hersenen en aan onze sociale vorming. Mede daarom is het van groot belang om deze prachtige vrijetijdsbesteding te koesteren en in stand te houden. Ondanks moeilijke tijden leveren muziekverenigingen in het hele land daar een belangrijke bijdrage aan en hebben zo een heel belangrijke functie in de maatschappij. Laten we ons daar met zijn allen voluit voor inzetten. Veel succes met jullie mooie muziekvereniging en wellicht tot ziens bij één van de uitvoeringen.
 

Math Lemmen

Lees verder

Blokfluiten met Pasen!

Ook met Pasen werd er hard geoefend door onze blokfluitleerlingen, maar wel op een bijzondere manier! De les was helemaal in paassfeer! De blokfluitleerlingen werken hard en hebben veel lol samen.

Lees verder

Top 2000 in concert door harmonie St. Willibrord was TOP

Zaterdag 4 april was een TOP-avond voor harmonie, zang, combo en de dansgroepen die hun bijdrage geleverd hebben aan dit concert.

In een sfeervolle, bomvolle theaterzaal van Myllesweerd werd een concert gepresenteerd dat menigeen kippenvel en tranen van ontroering gaf. Zo mooi.
Dat een harmonie meer dan prima in staat is om popmuziek te spelen, verraste menig bezoeker.
Publiek dat in grote getalen was gekomen, kwam oren en ogen te kort. Helaas zijn een aantal bezoekers tevergeefs gekomen; de zaal was uitverkocht!

Lees verder

Andres Geurts van Geurts Metaaltechniek sponsort nieuwe bok voor dirigent Eric Roefs van Harmonie St. Willibrord.

Op zaterdag 4 april, tijdens de generale repetitie van het popconcert Top 2000 in concert, van harmonie St. Willibrord werd dirigent Eric Roefs verrast toen hij plotseling van zijn bok af werd gedirigeerd. De bok werd door twee mensen opgepakt en de verbazing was van gezicht van de dirigent af te lezen. Andres Geurts van Geurts Metaaltechniek had een lichtgewicht, aluminium bok gemaakt, waarop de dirigent meer ruimte heeft en veilig kan dirigeren omdat hij er aan de achterzijde niet vanaf kan stappen. Harmonie St.

Lees verder

Blues Brothers - medley, Hey Brother, Mr. Bojangles, Dotan, Muse, Kate Perry, e.v.a.

Zomaar een greep uit het repertoire dat harmonie St. Willibrord op 4 april a.s. ten gehore gaat brengen tijdens het popconcert ‘Top 2000 in concert’ in Myllesweerd. Zoals u ziet, een veelzijdig repertoire en zelfs ‘Het Dorp’ zal niet ontbreken. Weliswaar in een speciale versie, en speciaal geschreven over ons mooie dorp Mill. De muzikanten o.l.v. Eric Roefs, repeteren al een aantal weken samen met een combo en fantastische zangers en zangeressen. Een dansgroep, o.l.v. Veerle Driessen zal een speciaal voor dit concert ingestudeerde dans laten zien. Kwaliteit van de muziek staat voorop maar deze keer zal ook show niet ontbreken. Een heuse lichtshow zal het geheel compleet maken.
 
TOP 2000 IN CONCERT door Harmonie St. Willibrord
Zaterdag 4 april 2015 20.00 uur, Myllesweerd in Mill
Entree € 10 Kaarten te koop bij Primera Schipperheijn
Reserveren mogelijk via info@harmoniemill.nl

Lees verder

Top 2000 in concert door harmonie St. Willibrord

TOP 2000 IN CONCERT DOOR HARMONIE ST. WILLIBRORD

op 4 april a.s. in Myllesweerd

Lees verder

Harmonie St. Willibrord laat de komende tijd flink van zich horen!

Harmonie St. Willibrord laat de komende tijd flink van zich horen!

De afgelopen periode heeft de harmonie dit ook gedaan; het is u vast niet ontgaan dat op 1e Kerstdag de mis opgeluisterd is door de harmonie, met sfeervolle en moderne kerstmuziek. Op 18 januari zal de harmonie 2015 beginnen met een Nieuwjaarsconcert in ‘De Wester’, waar ook elke week de repetitie plaatsvindt.
Dit zogenaamde koffieconcert is op zondagmorgen 18 januari om 10.30 uur, toegang is gratis.
De daaropvolgende repetities zullen geheel in het teken staan van een ‘plusconcert’. De harmonie pakt 1x per 2 jaar groots uit met een concert, met een repertoire dat zich toespitst op één thema. Deze keer is er gekozen voor een concert met als thema ‘popmuziek’.
Op dit moment zijn de voorbereidingen daarvoor in volle gang.
Uiteraard wordt er ook aangetreden voor Koningsdag op 27 april.
Op 4 mei zal de harmonie een bijdrage leveren aan de herdenking van de slachtoffers van de bevrijding bij de Dodenherdenking en op 5 mei neemt St. Willibrord deel aan een groots Bevrijdingsconcert, ter gelegenheid van 70 jaar Bevrijding. Aan dit concert zullen diverse andere orkesten hun medewerking verlenen, waaronder de Fanfare berden Wapens van de Koninklijke Landmacht.
Het zomerconcert is uiteraard voor alle publiek toegankelijk, maar zal in het teken staan van huwelijksjubilarissen uit Mill. Bent u 40, 50, 60 jaar of zelfs langer getrouwd, dan bent u met uw familie van harte welkom bij dit concert.
Al sinds enige tijd is het praktisch gezien onmogelijk om te voldoen aan verzoeken voor een serenade voor jubilarissen. St. Willibrord heeft er daarom voor gekozen om de jubilarissen voor het zomerconcert speciaal uit te nodigen en hen hiermee in het zonnetje te zetten. Ook 90 of 100 jarigen zijn hierbij van harte welkom. Meer informatie hierover en over de andere concerten volgt later.
 
Agenda Muziekvereniging St. Willibrord:
Zondag 18 januari om 10.30 uur in ‘De Wester’ koffieconcert. Toegang gratis.
Zaterdag 4 april om 20.00 uur in Myllesweerd, popconcert-plus.
Maandag 27 april Koningsdag.
Maandag 4 mei Dodenherdenking.
Dinsdag 5 mei feest t.g.v. 70 jaar Bevrijding.
Zomer- jubilarissenconcert 2015, datum en locatie nog niet bekend.
Lees verder

Mooi en drukbezocht muzikaal weekend harmonie St. Willibrord.

 Mooi en drukbezocht muzikaal weekend harmonie St. Willibrord.

Het herfst-uitwisselingsconcert met een weekend vol muzikale activiteiten voor St. Willibrord uit Mill en St. Caecilia uit Landgraaf is een mooie opmaat geweest voor het 125 – jarig bestaan voor de muzikale vrienden uit Landgraaf.
 
DSC_0013.jpg
 
DSC_0089 klein.jpg
Lees verder

Harmonie St. Caecilia bezoekt Muziekvereniging St. Willibrord

 HARMONIE ST. CAECILIA NIEUWENHAGEN - LANDGRAAF

BEZOEKT MUZIEKVERENIGING ST. WILLIBRORD - MILL
 
Muzikaal weekend 25 en 26 oktober
 
In 2012 bezocht de Millse muziekvereniging haar collega-muzikanten ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van de vereniging.
Een tegenbezoek naar Mill, vanwege het 125-jarig bestaan van St. Caecilia, zal het begin zijn van hun jubileumfestiviteiten.
 
Lees verder