Infobulletin muziekvereniging

E-mailadres: info@harmoniemill.nl
Internet: www.harmoniemill.nl

Algemeen
Muziekvereniging St. Willibrord, opgericht 13-07-1937, aangesloten bij de Brabantse bond sinds 2009 en bestaat uit een harmonieorkest, slagwerkgroep Dynamic, leerlingenorkest, samenspelgroep en een opleiding BasisVormingMuziek.

Het harmonieorkest staat o.l.v. Eric Roefs. De repetitie is elke zaterdag van 18.00 uur tot 20.00 uur in wijkaccommodatie 'de Wester'.

Het leerlingenorkest o.l.v. Eric Roefs reperteert op de zaterdag van 17.00 tot 17.45 uur in wijkaccommodatie 'de Wester' en bestaat uit leerlingen die minimaal 1 jaar les hebben gehad.

De Blokfluitopleiding BasisVormingMuziek is een 1-jarige cursus ter voorbereiding op de instrumentkeuze. Tijdens deze cursus leert men de basis van het muziek maken.

Doel
De vereniging biedt haar leden de mogelijkheid om op goed niveau muziek te maken. De muzikale leiding is daarom in handen van deskundige musici. Alle afdelingen van de muziekvereniging verzorgen regelmatig diverse concerten (o.a. Nieuwjaarsconcert, zomerconcert en uitwisselingsconcerten) en luisteren belangrijke openbare festiviteiten of jubilea op. Naast deze concerten is het de intentie dat er om de drie jaar een grote muziekactiviteit te organiseren.

Instrumenten
De vereniging zorgt voor de muziek­instrumenten van de leden (indien het instrument in het orkest past). Zodra men lid wordt ontvangt men een instrument in koffer of hoes. Men betaalt hiervoor een waarborgsom van € 50,- die na 5 jaar vervalt. Overige accessoires zoals rietjes, dempers, muziekstandaard en marsboekje zijn voor eigen rekening.

Het is van groot belang dat ieder instrument goed wordt onderhouden door de gebruiker. Het kan echter gebeuren dat er een defect optreedt of evt. extra onderhoud nodig is. Ga niet zelf aan het instrument liggen sleutelen. Voor reparatie en onderhoud kan men contact opnemen met Piet Josemanders. Breng nooit een instrument weg zonder voorafgaande toestemming van Piet. Onze instrumenten worden onderhouden/gerepareerd bij Excel in Oeffelt of Schreeven instrumenten in Wijchen.

Piet Josemanders, Schippersweg 12, 5451 PH Mill, 0485) 452460, p.jose@home.nl

Financiën
De contributie geschiedt bij vooruitbetaling in twee termijnen. Het verenigingsjaar loopt van september tot september. De betaling geschiedt via een bankmachtiging aan onze vereniging. Hiervoor is het nodig dat men een machtigingsformulier invult. Na opzegging van het lidmaatschap eindigt ook de machtiging. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wilfried Hermans, Karstraat 34, 5451 AV Mill, (0485) 470889wilhermans@wxs.nl

Repetitielocatie
Onze repetitie- en opslagruimte:

Wijkaccommodatie 'de Wester', Havikstraat 1, 5451 XG Mill, (0485) 455021, info@dewestermill.nl
Contactpersoon: Hannie Broekman

Uniformen
De leden van de harmonie dragen bij officiële optredens/ceremoniën een uniform van de vereniging bestaande uit: colbertjas, gilete, zwarte broek met riem, wit overhemd en een stropdas. Zelf zorgt men voor zwarte sokken (pantykousjes) en zwarte schoenen. Geen sportschoenen of open schoenen. Men zorgt er zelf voor dat het uniform er keurig uitziet. Bij inlevering moet het uniform altijd gestoomd zijn.

Voor vragen over de uniformen kunt u terecht bij:

Ine Weren, Mergen 3, 5451 TA Mill, (0485) 453695markweren@hetnet.nl
Voor verstelwerk aan het uniform kunt u terecht bij:
Mientje Klomp, Leeuwerikstraat 6, 5451 ND Mill, (0485) 451668, mientjegerrit@gmail.com

Afmelden
Harmonie:
Afmelden voor een repetitie kan op het volgende e-mailadres: afmelden@harmoniemill.nl.
Kan men door omstandigheden pas vlak voor een repetitie afmelden, dan kun je 'de Wester' bellen: (0485) 455021. Tijdens de repetitie kan men zich ook afmelden via het notitieboekje op de tafel.

Leerlingenorkest:
Afmelden kan door een mail te sturen aan prmschipperheijn@gmail.com of te bellen naar René (0485) 451362.

Kan men bij een concert niet aanwezig zijn dan informeer direct het bestuur of dirigent hierover.

Alle contactpersonen van Muziekvereniging St. Willibrord op een rij:

Het bestuur:

Piet Josemanders

Website-onderhoud:
Gertie Rooijakkers
Dennis van Zoerlandt (technisch onderhoud)
Muziekcommissie Harmonieorkest:
Eric Roefs

Uniformenbeheer:
Ine Weren
Mientje Klomp

Bladmuziekbeheer: