Math Lemmen

Beste mensen van Muziekvereniging St. Willibrord,

Mijn naam is Math Lemmen en geef al een aantal jaren met heel veel plezier les aan de koperleerlingen van jullie vereniging. Eerst vanuit de Meander en sinds het stoppen van de Meander als privé-docent.
Ik woon met mijn vrouw en drie kinderen in Meerlo, een mooi dorp dicht bij de Maas tussen Venray en Horst.
Muziek is altijd mijn grote passie, hobby en beroep geweest. Ik ben zo’n 35 jaar geleden begonnen in het muziekonderwijs aan diverse scholen en muziekverenigingen. Daarnaast dirigeer ik diverse muziekverenigingen in Zuid-Oost Brabant en Noord-Limburg. Mijn opleiding voor muziekdocent en dirigent heb ik gevolgd in Maastricht en voor trompet-docent in Zwolle.
Het mooie van lesgeven is dat je (meestal) kinderen helpt met het leren bespelen van een muziekinstrument. Het allermooiste is als je merkt dat ze door jouw tips en aanwijzingen steeds beter gaan spelen en zo ook steeds meer plezier krijgen in het muziek maken.
Sinds eeuwen is muziek al een bron van inspiratie en plezier voor miljoenen mensen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat muziek een positieve bijdrage levert aan coördinatie- en denkprocessen in onze hersenen en aan onze sociale vorming. Mede daarom is het van groot belang om deze prachtige vrijetijdsbesteding te koesteren en in stand te houden. Ondanks moeilijke tijden leveren muziekverenigingen in het hele land daar een belangrijke bijdrage aan en hebben zo een heel belangrijke functie in de maatschappij. Laten we ons daar met zijn allen voluit voor inzetten. Veel succes met jullie mooie muziekvereniging en wellicht tot ziens bij één van de uitvoeringen.

Math Lemmen