Top 2000 in concert door harmonie St. Willibrord was TOP

Zaterdag 4 april was een TOP-avond voor harmonie, zang, combo en de dansgroepen die hun bijdrage geleverd hebben aan dit concert.

In een sfeervolle, bomvolle theaterzaal van Myllesweerd werd een concert gepresenteerd dat menigeen kippenvel en tranen van ontroering gaf. Zo mooi.
Dat een harmonie meer dan prima in staat is om popmuziek te spelen, verraste menig bezoeker.
Publiek dat in grote getalen was gekomen, kwam oren en ogen te kort. Helaas zijn een aantal bezoekers tevergeefs gekomen; de zaal was uitverkocht!
Bij binnenkomst werd het publiek al verrast door de paparazzi die, terwijl de bezoekers over de rode loper naar de zaal liepen, foto’s maakten.
Michael Jackson ging met bezoekers op de foto en deelde handtekeningen uit.

Het programma begon stipt om 20.00 uur en was zeer afwisselend.
Zang en dans, gecombineerd met de muziek van het geweldige combo en de fantastische  harmonie werd opgevoerd met zo’n 25 nummers uit de Top 2000.
Op de achtergrond werden middels een beamerpresentatie filmbeelden van de artiesten van weleer getoond en natuurlijk de namen van de sponsoren die het betreffende nummer sponsorden.
Een kleine greep uit het repertoire van deze avond: Abba-medley, Summer in the city van Joe Cocker, Supertramp-medley, Michael Jackson-medley, Son of a preacherman, Happy, Angels, Deep Purple-medley, Blues Brothers-medley, Hey Brother, I gotta feeling, etc. etc.

O.a. Mr. Bojangles, The Pianoman, Het Dorp, Son of a preacherman, Ik leef niet meer voor jou, Summer in the city, werden door de zang, bestaande uit Marjolein van Haren, René Kelleter, Henry van Haren, Anne-Marie Jans en Wouter van Rossum op een geweldige manier vertolkt. Kippenvel en tranen. Zo mooi.
Het Dorp, de versie over Mill en prachtig gezongen door Anne-Marie Jans, werd geschreven door Jo Kelleter.

De dansgroep van de Foekepot, o.l.v. Nadie Heijs, met maar liefst dertien meiden en twee stoere jongens, liet een knappe dans zien, waarbij de bewegingen van de dansers de tekst van het lied volgden.
De dansgroep o.l.v. Veerle Driessen, met 4 danseressen, danste op I gotta feeling de sterren van de hemel.

Dirigent Eric Roefs was meer dan tevreden over de muzikale kwaliteiten. Tijdens de generale repetitie werd hem een nieuwe bok aangeboden door Andres Geurts van Metaaltechniek Geurts. Hij kan voortaan veilig en met meer ruimte het orkest dirigeren.

Heeft u dit alles moeten missen omdat de zaal uitverkocht was?
Op 4 mei verzorgt de harmonie de muziek bij de dodenherdenking en op 5 mei zal er een Bevrijdingsconcert gepresenteerd worden, i.s.m. de Duitse muziekvereniging 'Musikverein 1877' uit Walbeck en Amicitia uit Langenboom.
U bent van harte welkom bij dit gratis concert.

Harmonie St. Willibrord dankt alle sponsoren en alle vrijwilligers die dit concert mede mogelijk hebben gemaakt.