Mooi en drukbezocht muzikaal weekend harmonie St. Willibrord.

Het herfst-uitwisselingsconcert met een weekend vol muzikale activiteiten voor St. Willibrord uit Mill en St. Caecilia uit Landgraaf is een mooie opmaat geweest voor het 125 – jarig bestaan voor de muzikale vrienden uit Landgraaf.

DSC_0089 klein.jpg

Op zaterdagavond werd een gratis  “vriendenconcert” in Myllesweerd gegeven.
Voor een volle zaal brachten beide orkesten achtereenvolgens een mooi repertoire ten gehore o.l.v. hun dirigenten Jos Zeegers en Eric Roefs.
Het meegereisde Limburgse publiek en de Millse bezoekers aan het concert werden verrast door een solo-optreden van een 15-jarige muzikant uit Landgraaf, die op voortreffelijke wijze “Sorry” van Kyteman ten gehore bracht. In het orkest van St. Caecilia spelen veel beroepsmuzikanten en het trio (met daarin een trompettist van het orkest van André Rieu) van St. Caecilia dat “Buglers Holiday” ten gehore bracht, kreeg een overweldigend applaus.
Landgraaf had een cadeautje voor de gastvrije ontvangst door Mill meegebracht: een cadeaubon van een bekende muziekwinkel uit Limburg. Dat bedrag gaat de harmonie besteden voor de aanschaf van een drumstel.
Verder was er nóg een bijzonder cadeau: speciaal voor de Millse harmonie is er een muziekstuk gecomponeerd. Het is de bedoeling dat dat stuk tijdens één van de komende concerten kan worden beluisterd door het publiek. Maar daar zullen nog de nodige repetities aan besteed moeten worden, het is een stuk van hoog niveau!
Na afloop van het concert werd de afterparty gehouden bij ’t Centrum, waar een DJ uit Landgraaf in een mum van tijd de stemming erin bracht.
Op zondagochtend konden de niet-muzikanten een sfeervolle herfstwandeling maken op Landgoed Tongelaar en werd de expositie op het kasteel bezocht.
Ondertussen werden beide orkesten in De Wester gesplitst; er werd namelijk een koper- en een houtensemble geformeerd, o.l.v. van de beide dirigenten ging ieder ensemble een drietal kleine muziekstukken repeteren.
Na een uurtje werden alle stukken aan elkaar en het publiek gepresenteerd. Muziek voor en door muzikanten. En dan blijkt weer: muziek verbroedert!
Na de lunch, met lekkere broodjes van bakker Manders en heerlijke soep van ’t Centrum, gingen de gasten weer huiswaarts. De bus werd uitgezwaaid en er kan teruggekeken worden op een mooi muzikaal weekend, mede dankzij de hulp van vele vrijwilligers van De Wester, de harmonie en van Myllesweerd.