Harmonie St. Caecilia bezoekt Muziekvereniging St. Willibrord

HARMONIE ST. CAECILIA NIEUWENHAGEN - LANDGRAAF

BEZOEKT MUZIEKVERENIGING ST. WILLIBRORD - MILL

Muzikaal weekend 25 en 26 oktober

In 2012 bezocht de Millse muziekvereniging haar collega-muzikanten ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van de vereniging.
Een tegenbezoek naar Mill, vanwege het 125-jarig bestaan van St. Caecilia, zal het begin zijn van hun jubileumfestiviteiten.

Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen is opgericht in 1890 en zal in 2015 op grootse wijze haar 125 jarig jubileum vieren. De vereniging heeft in haar rijke historie vele muzikale successen in diverse afdelingen gekend en kan ook putten uit een lange traditie van concertreizen.
Sinds 1 januari 2014 staat het korps onder leiding van de jonge ambitieuze dirigent Jos Zegers uit Kerkrade. Het harmonieorkest telt momenteel rond de 50 spelende leden. Daarnaast kent het orkest veel leerlingen, die zich op solistenconcoursen en voorspeeldagen zowel individueel alsook in ensembles presenteren. Een aantal van deze leerlingen speelt samen met jeugdige muzikantjes van fanfare Victoria in het jeugdorkest ‘De Victoriaantjes’.
Met de komst van Jos Zegers probeert harmonie St. Caecilia haar ambitie (“zo goed mogelijk muziek maken op een verantwoorde manier”) weer meer inhoud te geven. Daarbij krijgt de jeugd nadrukkelijk de kans om zich muzikaal te bewijzen. Ook tijdens het concert in Mill zal het orkest een programma neerzetten dat geheel in deze filosofie past.

De voorbereidingen voor een muzikaal weekend zijn in volle gang. Op zaterdag 25 oktober presenteren beide harmonieorkesten zich met een herfst-uitwisselingsconcert in Myllesweerd. Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.
Harmonie St. Willibrord, o.l.v. Eric Roefs zal het spits afbijten en het slotapplaus van deze avond is voor de gasten van St. Caecilia.
Terwijl op zondagochtend in De Wester de koper- en houtblazers o.l.v. hun dirigenten deelnemen aan een workshop, kan de meegereisde aanhang een sfeervolle herfstwandeling maken op Landgoed Tongelaar, met een bezoek aan kasteel en expositie. Eventuele wandelliefhebbers zijn hierbij van harte welkom!
Om 13.00 volgt een presentatie in De Wester in de vorm van een mini-concert door beide hout- en koperensembles.
Ook hierbij is publiek van harte welkom. De toegang is gratis.