De blokfluiters en leerlingen gaven concert voor veel publiek!

Blokfluiters en leerlingen Muziekvereniging St. Willibrord presenteren zich tijdens concert in De Wester

Op zaterdag 21 februari was het de beurt aan de leerlingen en blokfluiters van Muziekvereniging St. Willibrord om aan het publiek te laten horen wat ze in de afgelopen periode geleerd hebben.

blokfluiters feb 2014_1.JPG

Voor sommige kinderen was het spannend; hun eerste optreden voor publiek. Door kinderen van jongs af aan een podium te bieden, motiveert hen om te oefenen. Immers, muziek maken is leuk, maar om het samen met je orkest of blokfluitgroep aan anderen te laten horen is superleuk!
Fijn voor de muzikanten was, dat er heel veel publiek gehoor gegeven had aan de uitnodiging om te komen luisteren.
Opa’s, oma’s en ouders zaten te glimmen van trots terwijl hun kinderen een mooi concert gaven.
De dirigent van het leerlingenorkest, Eric Roefs en blokfluitdocente Marjo van de Locht hadden de jeugd voorbereid op een concert met een afwisselend repertoire.
De jeugdleden werden ondersteund door ervaren muzikanten. Heel fijn dat zij telkens weer de moeite nemen om de jeugd hierin te begeleiden.
De blokfluiters gaven hun muziekstukken wat extra’s door de verschijning van enkele spoken bij een griezelig stuk en zelfs een heuse slangenbezweerder was van de partij.
Over enkele jaren hopen we deze leerlingen te zien in het harmonie-orkest.
Aan de basis van hun muzikale carrière stond een optreden in De Wester!