Blokfluit: dat is cool; YEAH!

Hallo meisjes en jongens,

Nu het nieuwe schooljaar is begonnen, heb je misschien wel zin om iets nieuws te gaan leren: wel eens aan blokfluitles gedacht?

DSC_0045.JPG

Muzieknoten kunnen lezen is kei gaaf, want na de blokfluitles kun je een ander instrument kiezen als je dat wilt, bijvoorbeeld een dwarsfluit, een klarinet of een saxofoon of misschien wel slagwerk of nog veel meer andere instrumenten.

De blokfluit is een prima basisinstrument om te leren spelen en het geleerde in praktijk te brengen. Na 5 weken kun je al een liedje met een CD meespelen. Uit vele studies is gebleken dat je slimmer wordt als je muziekles hebt gehad.

Zin om eens te komen kijken hoe dat gaat, tijdens een blokfluitles? Je krijgt per week 40 minuten les in een groepje van ongeveer 8 kinderen. De opleiding duurt één of twee jaar. Je krijgt 36 lessen per jaar.
De lessen worden gegeven in De Wester, Havikstraat 1 in Mill, op woensdag vanaf 17.00 uur. Over de juiste tijd word je nog geïnformeerd.

Na een maand of 7 geven we zelfs samen met de harmonie een concert voor jullie ouders.

Thuis moet je wel willen oefenen, want blokfluit leren spelen gaat natuurlijk niet vanzelf. Ongeveer 3 á 4 keer, 10 tot 15 minuten oefenen per week is voldoende. Dat moet lukken toch? Dan kun je goed meekomen in de groep en je zult zien hoe leuk het is als je liedjes kunt gaan spelen.

Heb je er zin in gekregen om ook te leren blokfluit spelen dan kun je één van je ouders vragen om je aan te melden via marjo@vanderlocht.com.
Je mag ook bellen naar Muziekonderwijs Marjo, het telefoonnummer is 0485-315659. Je kunt ook even kijken op de website: www.muziekonderwijsmarjo.nl, en op YouTube kun je zoeken via onderwerp: Muziekonderwijs Marjo. Daar zie je filmpjes waarop kinderen blokfluit spelen. Het liedje "Piet Piraat" wordt door Millse kinderen gespeeld. Dit kun jij ook leren!

Als je begint met blokfluitles dan wordt je dus meteen lid van Muziekvereniging St. Willibrord. Dat kost € 100.- per jaar. Daarvoor krijg je 36 blokfluitlessen van 40 minuten. Verder heb je een boek (€ 7.90) en een goede houten blokfluit van het merk Mollenhauer (€ 35.-) nodig. Boek en fluit kun je via Marjo aanschaffen.

Graag zien we je op de blokfluitles, want blokfluit; dat is cool, YEAH!

Muzikale groeten, mede namens Muziekvereniging St. Willibrord Mill,
Marjo van der Locht.

de Neije Krant Mill                                                                                      20 augustus 2013