uvs120119-004.jpg

DEEL I: de 1ste (live) uitzending van de Lokale Omroep Mill. Op 30 april (Koninginnedag) 1988 werd er in de Concertzaal de eerste uitzending gemaakt door de LOM.

Tijdens deze uitzending waren diverse verenigingen uit de gemeente Mill en Sint Hubert uitgenodigd om zich te presenteren. Zo was onze vereniging vertegen-woordigt met de hofkapel 'de Dors(t)knuppels' en het harmonieorkest en de drumband. Verder traden ook op:

• de Ermoeizèjers (Mill)
  • de Dalbloazers (Sint Hubert)
  •  KVO volksdansgroep (Mill)
  • de Baumländer-Muzikanten (Langenboom)
  • de Railwaysingers (Mill)
  • de Dweiltoeters (Mill)
  • jongerenkoor Con Amore (Wilbertoord)

Achter de concertzaal was er speciaal voor deze uitzending een grote tent geplaatst waar de optredende muzikanten plaats konden nemen tijdens de uitzending. Rond 17.00 uur verzamelden de deelnemers zich om eerst deel te nemen aan de generale repetitie. Om klokslag 19.00 uur was het tijd om de uitzending live te beginnen. Zo begon de uitzending met de Dors(t)knuppels en eindigde met het harmonieorkest dat onder leiding stond van dirigent Theo Bindels. De voorzitster Marietje Kremers kondigde de harmonie en drumband aan. De nummers die zij speelden waren Royal Jubilee en Bolero Militaire. Ter afsluiting speelde de harmonie ook nog het Wilhelmus.

Klik hier voor het bekijken van deze uitzending

uvs120119-003.jpg
DEEL II:
het nieuwjaarsconcert van 2006 bij Fitland in Mill. Tijdens dit nieuwjaars-concert werd er tevens afscheid genomen van Hans Cranen als dirigent.

Het nieuwjaarsconcert van 2006 was wel speciaal te noemen. Want tijdens dit concert werd er afscheid genomen van Hans Cranen als dirigent. Vanaf de eerste repetitie op 25 januari 1997 t/m het nieuwjaarsconcert op 8 januari 2006 heeft Hans voor het harmonieorkest gestaan. Daarin heeft hij diverse muziekstukken ingestudeerd, die tijdens dit concert opnieuw ten gehore werden gebracht. Zo werd het concert ingedeeld in 5 blokken:

• de mars
  • het concours
  • de film
  • klassiek
  • andere culturen

Zo werd o.a. The Bridge on the River Kwai, The New Village, Backdraft en de Boléro van Ravel gespeeld. Ook de Kalief van Bagdad van Boieldieu (1775-1834) werd ten gehore gebracht. Dit muziekstuk gaat over een kalief die, middels een vermomming, erin slaagt zijn geliefde voor zich te winnen.
De Oosterse achtergrond van het geheel was toen zeer populair, mede door invloed van Mozarts Die Entführung. Het is nl. een zeer luchtig, komisch geheel, met eenvoudige, maar doeltreffende muziek naar klassieke snit.

Klik hier voor het bekijken van 'de Kalief van Bagdad'

uvs120119-002.jpg
DEEL III: het nieuwjaarsconcert van 2006 bij Fitland in Mill. Tijdens dit nieuwjaars-concert speelde de slagwerkgroep de Battle of Bannockburn van R. van de Berg.

Onder leiding van de toenmalige instructeur Luciën Roelofs werden er een viertal nummers gespeeld. Mooi om te zien en te horen was de manier waarop de jeugdige slagwerkers bij de ervaren mensen werden ingelijfd.
Groot enthousiasme riep de uitvoering van de Battle of Bannockburn op bij het publiek. In dit concertwerk van R. van de Berg werd de veelzijdigheid van de moderne slagwerkgroep duidelijk.

Klik hier voor het bekijken van de 'Battle of Bannockburn'