De jaren '70

26 december
Op deze 2de Kerstdag werd er een Kerstconcert verzorgd in Neukerk (Duitsland) in samenwerking met 'Musikverein Eintracht 1908'.

• In deze tijd gebruikte de vereniging het volgende logo:

13 november
Het Harmonieorkest gaat op K.N.F. concours in Wijchen. Alhoewel de vereniging gerechtigd was uit te komen in de Vaandelafdeling, heeft het bestuur, gezien de vele jeugdleden, voor de afdeling Uitmuntendheid gekozen. Men behaalt met 314½ punt een eerste prijs.

1973

• Dhr. A. Verbruggen stopt als voorzitter van de vereniging. Zijn opvolger is Dhr. H. Tromp.
• 60 (!) Jongens en meisjes melden zich aan als aspirant-lid-jeugdtamboerkorps.
5 september
t.g.v. het 25-jarig regeringsjubileum van koningin Juliana, werd er een muzikale wandeling gemaakt door de kern van Mill.

6 september
2 Wereldkampioenen uit de gemeente Mill worden gehuldigd; t.w. Henk van Kessel, wereldkampioen 50 cc motoren en Jan van Boxtel, wereldkampioen wielrennen bij de veteranen. De muziekvereniging geeft daarbij een serenade.
De vereniging treedt op in de piste van circus 'Boltini'.
8 december
Het dirigeerstokje gaat van vader op zoon. Tijdens het koffieconcert nam het gehele korps, na 19 trouwe jaren, afscheid van haar dirigent Theo Cranen. Zijn zoon Hans Cranen nam het dirigeerstokje over.
Hans & Theo Cranen
 Op de foto: uiterst links Hans Cranen met naast hem Theo Cranen

1975

• Op de ledenlijst van de toenmalige drumband stonden in dit jaar maar liefst 38 leden!

1976

• Dhr. Tromp stopt als voorzitter van de vereniging. Zijn opvolger is Dhr. J. van Rooij.
16 mei
De Parochie in Mill bestond 650 jaar. In samenwerking met alle Millse koren verleende onze vereniging haar medewerking, door op te treden in de Parochiekerk.
13 juni
De drumband gaat onder leiding van A. de Kort op concours in de 3de divisie te Eerbeek.
De drumband was in geen 20 jaar meer op concours geweest. De uitgevoerde werken waren; 'Walsfestijn' & 'Licht te Voet' van S. Egberts. Ze behaalden met 177½ punt een 2de prijs. Tevens behaalde zij een extra prijs voor het best defilerende korps.

Hieronder wat uit het juryrapport; "Dit korps zou de techniek moeten verbeteren wil men tot meer resultaat komen. Muzikaal komt dan alles ook beter tot zijn recht. Men heeft echt wel de mogelijkheden".

20 juni
Het Harmonieorkest gaat op concours te Nijmegen. Het resultaat viel tegen, namelijk een tweede prijs met 273½ punt, in de afdeling B Harmonieorkest. De uitgevoerde werken waren; het verplichte werk 'Thematicos' van H. de Groot, en als keuzewerk was gekozen voor 'Finlandia' van J. Sibelius.

De jury bestaande uit Dhr. A. Heckenrath en B. Joosen merkten het volgende op; "Intensievere studie met betrekking tot de interpretatie van de muzikale compositie is zeer aan te bevelen".

19 t/m 22 mei
De vereniging viert haar 40-jarig jubileum. (zie uitgelicht)

26 februari
Werd ons eerste en tevens laatste luisteruur gehouden. De opkomst van de leden was
niet erg groot, maar diegene die er waren hadden een interessante uiteenzetting gehad van enkele nummers.
11 juni
Tijdens het 10-jarig bestaan van 'De Gouden Klokspelen' in Sint Hubert, waar traditioneel onze vereniging aan mee deed, stond Jan van Beveren, de doelman van PSV Eindhoven, het doel te verdedigen en konden toeschouwers en deelnemers in de gelegenheid worden gesteld strafschoppen te nemen.
24 september
De drumband gaat onder leiding van Dhr. Jan van de Eijnden op concours te Gemert. Dit werd een groot succes. Zij behaalden in de 3de divisie een 1ste prijs met 196 punten. De nummers die ze speelden waren: 'Patrouille' van S. Egberts en 'Marche des Matelots' van M. Schneider.

26 december
Werd voor de 1ste keer de Millse Kerstloop gehouden, georganiseerd door onze vereniging en het Wielercomité. Het werd een groot succes! Er deden ongeveer 200 deelnemers mee.