Lid worden

Lijkt het je leuk om een muziekinstrument te bespelen? Dan is het harmonieorkest misschien een leuke hobby voor jou!

Wat hebben wij te bieden?

• orkesten waar u op een ontspannen manier muziek kunt maken met enthousiaste muzikanten;
  • wekelijkse repetities onder leiding van een professionele dirigent / instructeur;
  • regelmatig optredens, die we zelf organiseren, of die we verzorgen op uitnodiging;
  • verenigingsactiviteiten, zoals gezellig bijpraten aan de bar na afloop van de repetitie.

Maar hoe word ik nu lid?

Hieronder kun je lezen hoe je uiteindelijk bij het harmonieorkest terecht komt.
Slagwerk leerlingen
Het harmonieorkest kan nog steeds nieuwe muzikanten gebruiken. Om muzikant te worden is er een opleiding binnen onze vereniging opgezet. Op een professionele manier leer je zelf, en samen met anderen, muziek te maken op het instrument dat bij jou past. De mogelijkheden zijn groot! Of je nu klarinet, saxofoon, trompet of een trom wil bespelen, het kan bij onze vereniging. Vanaf groep 4 van de basisschool ben je van harte welkom.

Met ingang van elk schooljaar zal harmonie St. Willibrord de blokfluitopleiding (BasisVorming Muziek) in Mill gaan verzorgen. Na één jaar wordt de blokfluitles (BVM) afgesloten met een diploma en kan de leerling doorstromen naar een ander muziekinstrument.

Als je bij het harmonieorkest wil gaan spelen kun je les nemen bij onze eigen muziekopleiding. Na een jaar wordt bekeken, in overleg met de docent, of het mogelijk is om al mee te gaan spelen in het leerlingenorkest van onze vereniging. Het leerlingenorkest is de opstap naar het harmonieorkest.  De organisatie is in handen van Muziekvereniging St. Willibrord Mill zelf.

Om bij het harmonieorkest te kunnen spelen is voor elk instrument een bepaald niveau vereist. Dit is per instrument verschillend.

Bij onze vereniging krijg je een BVM-opleiding (BasisVormingMuziek). Tijdens deze opleiding maak je een reis door de muziek. Tijdens deze reis leer je de taal (= noten) van de muziek, je ontdekt ritme en je leert instrumenten kennen Blokfluit leerlingenen zelfs al een beetje bespelen. Je leert ook samen muziek te maken. Deze BVM-opleiding wordt gegeven door bevoegde docenten. Ze hebben allemaal een conservatorium
opleiding gevolgd. De kwaliteit van de opleiding wordt door het bestuur bewaakt om te zorgen dat er goede muzikanten worden gevormd. Wekelijkse lessen vormen de basis van de opleiding. Elke week krijgen de muziekleerlingen gezamenlijk les.

Het is niet noodzakelijk om eerst een BVM-opleiding te volgen. Je kan ook direct met een instrument beginnen. Al zal de start dan wat langzamer gaan.

Wat zijn de voordelen van een opleiding bij onze vereniging?

• je hoeft zelf geen instrument te kopen.
  • je krijgt een instrument in bruikleen tijdens de opleiding. Tevens in bruikleen na de opleiding, indien je lid wordt van de muziekvereniging.
  • als lid van de vereniging krijg je korting op de cursusprijs van 'de Meander'.
  • je kunt deelnemen aan HAFA examens en diploma’s behalen.

Nieuwsgierig? Belangstelling? Neem gerust eens contact op met onze leerlingcoördinator van de vereniging: René Schipperheijn.

Telefoonnummer (0485) 451362. Mailen kan ook: prmschipperheijn@gmail.com